Otvori MojProfil

Štrajk do daljnjeg!

19.11.2019.

Sindikati u školstvu potvrdili svakodnevni štrajk do ispunjenja zahtjeva.

Štrajk do daljnjeg!

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama donijeli su odluku kako će u utorak štrajkati u svim županijama, te kako će i nakon toga, štrajk nastaviti do ispunjenja njihovih zahtjeva, prenosi Srednja.hr navodeći glavnog tajnika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nijaza Karića.

"Štrajkat ćemo dok se ne ispune naši zahtjevi. Jednoglasna je to odluka oba sindikata", potvrdio je Karić. 

Sindikalisti su se, kako se neslužbeno doznaje, na opći štrajk odlučili nakon što su njihovi članovi postali nezadovoljni Vladinim ignoriranjem cirkularnog štrajka.Frontalni štrajk u skladu je s najavama sindikata obrazovanja da će zaoštriti retoriku nakon posljednje odluke Vlade koju smatraju sramotnom, kao i nakon najave da im neće biti plaćeni dani provedeni u štrajku.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec je potvrdio informaciju da će od utorka s frontalnim štrajkom nastaviti svaki dan do ispunjenja zahtjeva.

Podsjetimo, Vladina posljednja ponuda nudi povećanje osnovice plaće za 6,12 posto u idućoj godini, izradu analize plaća u javnom sektoru u čijem su okviru i koeficijenti, te sporazum o dodatku na plaću od 2 posto ako Vlada do 30. lipnja ne izmijeni Uredbu o koeficijentima.

Sindikati pak traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto kako ne bi zaostajali za drugim javnim službama.
Izvor: Srednja.hr, Poslovni dnevnik

Najnovije oglase, vijesti i savjete iz svijeta tržišta rada potraži i na MojPosao LinkedIn profilu!

MojPosao.net – oglasi za posao i savjeti za razvoj karijere

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr