Otvori MojProfil

Blog o radu od kuće: Oduvijek sam htjela raditi od kuće….stvarno?

06.04.2020.

Zbog trenutne situacije, sve veći broj ljudi umjesto u uredima, posao odrađuje kod kuće. Zaposlenici portala MojPosao odlučili su podijeliti vlastita iskustva.

Blog o radu od kuće: Oduvijek sam htjela raditi od kuće….stvarno?

Iako me od posla dijeli ravno 8 minuta laganog hoda, a ured dijelim s 3 kolegice (ideala!), oduvijek me privlačila mogućnost rada od doma.

Unatoč tome što kod nas nema direktora, voditelja, sastanaka (teška ideala!!!), što je za ljude koji su sami od sebe angažirani, poput svih članova splitskog MojPosao tima, savršena kombinacija, već duže vrijeme sam htjela testirati rad na daljinu.

Primjerice, mogućnost da u četvrtak popodne negdje otputujem, a petkom radim od doma i time dobijem svojevrsni ‘radni produženi vikend’… ili samo ostanem doma u petak i radim od kuće!

Također, odnos s kolegicama nakon nekog vremena postane poput braka – točno znaš kakve je koja volje ujutro i kakav te čeka dan. 

Od njih se isto ponekad poželim “odmoriti” (nadam se da prvom prilikom neću dobiti diuretik u kavu zbog ove rečenice :-) ).

I ono najvažnije - htjela sam makar fizički biti sa svojom djecom, barem jedan dan u tjednu. 

Naime, obično se s posla vraćam kući oko 17 h, a do tada je njihov dan već prošao i samo ‘hvatam’ njihove domaće radove, treninge, večeru…

Dakle, po svemu navedenom, obavijest o radu od kuće je meni sjela ‘k’o budali triska’!

A sada…

(Fun fact – živim u zajednici sa svojim starcima i djecom (trenutno/privremeno/produžilo se… birajte) te divnim, flafastim psom.)

Problem izolacije br.1: Starci

Starci imaju preko 70 godina. Njima svaki dan u dućanu “nešto treba”. Naravno da sam obavila “veliku spizu”, ali njima opet svaki dan treba neki drugi sastojak. Najdraža mi je prijetnja: “Ako ti nećeš u dućan, mi ćemo ić.” I što ću? Stavljaj masku (jednu jedinu), rukavice (jedne jedine) i u dućan.

Međutim, to nije sve! Oni prate akcije iz kataloga trgovačkih centara pa bi zapravo trebala otići po mlijeko na akciji u jedan centar, po prašak za robu na akciji u drugi pa po pelate od rajčice u treći….Stvarno? 

Pitam ih: Stvarno želite da idem po dućanima uslijed pandemije? Nije vrijeme za akcije, nego kupi osnovno i bježi doma! 

Njihov odgovor je: Nismo mi krivi već trgovci koji nas mame s akcijama!

Uffff…

Problem rada od kuće br.1: Starci

Tata: “Hajde, molim te, zaleti se po križaljku.”

Ja: “Ali već je 8 i 20. Počelo mi je radno vrijeme.”

Tata: “Kao da ti šta radiš, samo buljiš u taj laptop.”

Ili, konferencijski poziv je u tijeku, čuju se svi zvukovi, a tata dovikuje: “Hoćemo li za prilog rižu ili krumpir?”.

Ja: “U pozivu sam, tiše!”

Tata: “Kao da vi nešto radite, samo “laprdate” na telefon po cijele dane!”

I tako iz dana u dan…

Inače, izolacija mi ne pada teško jer imam trenutno najpoželjnije biće – psa kojeg moram šetati 2 puta dnevno zbog čega svakodnevno nekoliko sati boravim na svježem zraku. 

Uz to, pretvorila sam se u učiteljicu 3. Razreda,  a ponavljam i razlomke, talijanski i geografiju iz 6. razreda – nikad ne znaš kada će ti sve to ponovo zatrebati ;-) …

Čistim, perem, kuham i vježbam…

Evo upravo mi je stigao i set utega…idem odradit trening….Ups ne, ne, direktore, krivo ste pročitali… Vježbat ću za vrijeme “pauze” :-) .

Lovorka, savjetnik za regrutiranje

 

 

MojPosao.net – oglasi za posao i savjeti za razvoj karijere

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr